fbpx

პროდუქტები, რომლებიც ჩვენს ნაადრევ დაბერებას იწვევს

ავტორი ნინო გონგაძე
49 ნახვა

დიეტოლოგებმა დაასახელეს პროდუქტები, რომლებიც ჩვენს ნაადრევ დაბერებას იწვევს. ესენია:

= რაფინირებული მარილი8b33679164d9fda4ae0ee7bea87ef57d

მარილი- საშიში პროდუქტია, რომელიც ორგანიზმში წყალს აჩერებს და ჰიპერტონიის ერთ-ერთი მიზეზი ხდება. მარილის დიდი რაოდენობით გამოყენება აჩქარებს დაბერების პროცესს. თუ ფიქრობთ, რომ საჭმელი მარილის გარეშე არ შეიძლება იყოს გემრიელი ცდებით. მისი არაჩვეულებრივი ალტერნატივა მწვანილი და სუნელებია. მარილს თეთრ სიკვდილსაც ეძახიან.

fd434149b4097c53ff63cce1d461b157_xor_= დამუშავებული ხორცი

ძეხვი, სოსისი, ბეკონი, ლორი და სხვა დამუშავებული ხორცი, რომელსაც მაღაზიაში ვყიდულობთ, იწვევენ კანთან დაკავშირებულ პრობლემებს. ასეთი ხორცის გამოყენებისას ორგანიზმი კოლაგენს გამოიმუშავებს, ამის გამო კანი ბერდება, იწელება, იძენს არაჯანსაღ სახეს. ხორცის დელიკატესების ნაცვლად, უმჯობესია თევზი მიირთვათ.

= ტრანსცხიმებიგიყვართ ჩიფსი?

ტრანსცხიმების დიდი რაოდენობა კარტოფილ ფრიში, პოპკორნში, ჩიფსებში, კრეკერებში, მარგარინში გვხვდება. მათი დიდი რაოდენობით მოხმარება იწვევს გასუქებასა და გულის დაავადებებს.

მედიცინის დოცენტი ტიმოტი ჰარლანი ამტკიცებს, რომ სიბერე ქრონიკული ანთებითი პროცესია, ამიტომ ადამიანები, რომლებიც ტრანსცხიმის შემცველი საჭმლით იკვებებიან შედარებით მალე ბერდებიან.

khorckonser_027272756400075-mf999o9y1yowail1yi7dhtqjm1hyo8yq5qgqquwdsc= გლუკოზასა და ფრუკტოზას სიროფი

ეს სიროფი, რომელიც შაქრის შემცველად წარმოგვიდგება გვხვდება სოდიან სასმელებსა და კონსერვებში. გლუკოზა-ფრუკტოზის სიროფი აუმჯობესებს საჭმლის გემოს. მის გადაჭარბებულ მიღებას მივყავართ ღვიძლისა და გულის უკმარისობასა და კარიესამდე. უმჯობესია შაქრის თაფლით შეცვლა.

= ალკოჰოლიalcoholic-drinks

ალკოჰოლი ღვიძლის მიერ მუშავდება. ეს უკანასკნელი ტოქსინებს ანეიტრალებს. თუმცა მისი “გადატვირთვა” იწვევს აკნეს, კანის პრობლემებსა და ნაოჭებს.

მსგავსი სტატიები

Leave a Comment