კიბო უკვე დიდი ხანია მედიცინის ერთ-ერთი მთავარი თავსატეხია, ამ დაავადების მართვა რთულია იმის გამო, რომ მასთან ბრძოლის ხერხებზე მუშაობა უკვე წლებია მიმდინარეობს, თუმცა მედიცინა ვითარდება და ბევრი სიახლე ხდება საჯარო. წარმოგიდგენთ იმ პროდუქტების სიას, რომლებიც მედიცინის სფეროს წარმომადგენელთა თქმით კიბოს განვითარებას უშლის ხელს.
1.ყვავილოვანი კომბოსტო – შეიცავს სულფორაფანს, რომელსაც კიბოს საწინააღმდეგო მოქმედება გააჩნია, თუმცა ის გამოიყოფა იმ შემთხვევაში თუ კომბოსტოს კარგად დავღეჭავთ.
2.სტაფილო – გარდა იმისა, რომ ეს პროდუქტი მხედველობისთვის ძალიან სასარგებლოა, მეცნიერების განმარტებით პროსტატის კიბოს პრევენციისთვისაც საუკეთესოა.
3. ავოკადო – შეიძლება ითქვას, ეს პროდუქტი სამზარულოში სულ უნდა გქონდეთ.
4.ბროკოლი – რაც შეიძლება ხშირად მიირთვით ნებისმიერი სახით, ცოცხლად, მოხარშული თუ გაყინული. სასარგებლო თვისებებს ის ყოველთვის ინარჩუნებს.
5. პომიდორი – სასარგებლოა როგორც ცოცხლად, ასევე სხვადასხვა სახით, მათ შორის მოშუშული საკვებთან ერთად.
6. კაკალი – ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული ძუძუს კიბოს მთავარი მტერია.
7.ნიორი – ხელს უშლის უკვე არსებული უჯრედების გავრცელებასაც კი.
8. ჯანჯაფილი – კვლევებმა აჩვენა, რომ ეს პროდუქტი ნებისმიერ მედიკამენტზე უკეთ ებრძვის კიბოს უჯრედების განვითარებას.