ცხიმი ისე არ ასუქებს
ასუქებს ნახშირწყლები
კალორიების დათვლა და კალორიების დეფიციტში ყოფნა პირველი საფუძველია დაკლების
უნდა დახარჯო, დაწვა მეტი კალორია, ვიდრე ჭამ, სვამ
აუცილებლად უარი უნდა თქვა სუსნაობაზე, “სნეკებზე”, წახემსებაზე
რადგან ყოველი ჭამის შემდეგ მაღლა იწევს სისხლში შაქრის კონცენტრაცია, რაც განაპირობებს პანკრეასიდან ინსულინის გამოყოფას
პანკრეასის ხშირად წვალება და ორგანიზმში ინსულინის ხშირი გამოყოფა ასუქებს!
ამიტომ უნდა ვჭამოთ 24 საათში 2-ჯერ ან 3-ჯერ
ხშირად ჭამა ხელს უწყობს გასუქებას
იდეალურ ვარიანტში ვახშამსა და საუზმეს შორის უნდა დავიცვათ 12-16 საათიანი შიმშილის პერიოდი, რადგან ასე პანკრეასი ისვენებს და იწყება ცხიმის დაწვა
საკვები იდეალურ ვარიანტში მივიღოთ გლიკემური ინდექსის გათვალისწინებით (ნახეთ ინტერნეტში)
ანუ ვერიდოთ მარტივ ნახშირწყლებს(თეთრი ცომეული, პასტა, ბრინჯი, ნამცხვრები, ქიშმიში, ანანასი…)ისინი სწრაფად ზრდიან გლუკოზის დონეს სისხლში. ასეთი გლუკოზა სწრაფადვე ეცემა, შედეგი – მალე გვშივდება
კვების რაციონში აქცენტი გავაკეთოთ ჯანმრთელ ცხიმებზე (თხილეული, ცხიმიანი თევზი, ავოკადო)
და ცილებზე
შაქარს მაქსიმალურად ვერიდოთ, რადგან ის ისედაც ყველგან არის დამალული
ეს ყველაფერი რეგულარულ ფიზიკურ აქტივობასთან ტანდემში.
არ არის აუცილებელი პირდაპირ სირბილი ან ცურვა, უკვე კარგია ყოველ დღე სეირნობა, ფეხით სიარული, მანქანის ნაკლებად გამოყენება, კიბეები, ველოსიპედი
მოკლედ:
იშვიათი, მაგრამ დამანაყრებელი კვება
აქცენტი ცილებზე და მცენარეულ ცხიმზე
შაქრის მინიმუმზე დაყვანა
მინიმუმ 12 საათიანი შიმშილი ყოველ დღე
საკვები დაბალი გლიკემური ინდექსით (ნახეთ ინტერნეტში)
ფიზიკური დატვირთვა
ამ ყველაფერის აუჩქარებლად და რეალისტურად შემოტანა-დანერგვა ცხოვრების სტილში
რა თქმა უნდა, ეს არ არის ყველა ადამიანისთვის განკუთვნილი.
თუ თქვენ გაქვთ გარკვეული დაავადებები (დიაბეტი, შაკიკი, თირკმელების, გულის უკმარისობა…) ეს ყველაფერი უნდა შეათანხმოთ მკურნალ ექიმთან.
ზოგადას კი, ასეთი ცხოვრების სტილი დადებითად მოქმედებს დიაბეტის პრევენციაზე, მაღალ წნევაზე, სისხლში აწეულ ცხიმებზე, რევმატიზმზე, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებზე, მეტაბოლურ სინდრომზე და ასე შემდეგ.
ჯანმრთელობას და სულიერ სიმშვიდეს გისურვებთ!
Le van House